Sve je počelo od jednog kamena...

Naša priča nije kratkog vijeka. Naša priča govori o tradiciji dugoj više od 4 desetljeća, u čijem je središtu pažnje od samog početka, sve ove godine, bila izrada bezvremenskih proizvoda od kamena.

PICT5226

Još 1967. godine, Stjepan Stanković počeo je ručno obrađivati prve komade kamena. Bila je to mala radionica koja je ustrajnim radom, nekoliko godina kasnije, prerasla u pravu zanatsku radnju. Stalna usmjerenost na buduće izazove bila je najveća motivacija da ova manufaktura nadraste samu sebe i postane moderan, sofisticiran pogon za obradu kamena. Najsuvremenija tehnologija i godinama usavršavano kamenoklesarsko umijeće ovdje idu ruku pod ruku, s krajnjim ciljem stvaranja kvalitete koja ostaje i koja nadahnjuje.

Kamen je jedan od najsvestranijih prirodnih materijala za izgradnju i uređenje građevina, njihovih unutrašnjih, vanjskih i okolnih prostora. Kamen je ujedno i simbol postojanosti i snage – svojom čvrstinom i izdržljivošću odolijeva različitim utjecajima iz okoliša, a iznimno je podatan za umjetnički izričaj.

U Klesarstvu Stanković od svojih smo početaka u potpunosti posvećeni izradi estetski privlačnih, bezvremenskih proizvoda od kamena. Naš obiteljski posao zadržao je svoje dobre temelje i visoke standarde svih ovih godina, prenoseći kamenoklesarsku tradiciju i umijeće s koljena na koljeno, a istovremeno obogaćujući svoj proizvodni program i vještinu inovacijama kakve traže moderna vremena.

Govoreći iz dugogodišnjeg iskustva, priču tvrtke možda je simbolično najbolje usporediti i poistovijetiti upravo sa osnovnom sirovinom koju koristi u radu – čvrstim i postojanim kamenom. Tijekom desetljeća kamenoklesarstva pokazali smo svu svoju ustrajnost i žilavost, baš onako kako to pokazuje svako kameno zdanje u koje smo otisnuli svoj profesionalni pečat.

 

Zašto odabrati nas?

  • Vrhunska kvaliteta obrade kamena putem najsuvremenijih tehnologija i sofisticiranih strojeva
  • Visoka razina stručnosti kamenoklesarskog umijeća naših djelatnika
  • Snažni kapaciteti – moderni proizvodni pogoni omogućuju izvođenje i najzahtjevnijih projekata
  • Među vodećima po ponudi kamena, mramora i granita
  • Dugogodišnja tradicija jamči iskustvo i pouzdanost
  • Inovacije u proizvodnom procesu – usavršili smo nove tehnike obrade kamena na više od stotinu vrsta materijala

 

 


Za jedinstvena, elegantna, bezvremenska kamena zdanja, nadogradnju i uređenje – povjerite svoj projekt Klesarstvu Stanković!