Graditelj svjetske povijesti

POGLEDAJTE neke od vrsta GRANITA IZ NAŠE PONUDE

* Boja uzoraka može odstupati od prirodne s obzirom na postavke zaslona.

 

Vrlo čest i raširen tip magmatskih stijena – granit – obično se pojavljuje u obliku batolita (skupine izbočenih magmatskih stijena) koji grade čitave kontinente.

Granit je vrlo cijenjeni kamen, a njegove specifične karakteristike čine ga korisnim, zahvalnim pa stoga i popularnim izborom u graditeljstvu, kako za tehnička tako i za dekorativna rješenja:

  •        masivan je, tvrd i čvrst pa time otporan na vanjske utjecaje (vlagu, smrzavanje, savijanje, pritisak, upijanje vode, udarce…)
  •        može poprimiti najrazličitije boje i uzorke – od potpuno svijetlih do najtamnijih nijansi
  •        svestran je materijal čija gustoća varira pa sukladno tome može poslužiti za razne namjene
  •        osobito je prikladan za popločavanje unutarnjih i vanjskih prostora zbog neograničene kombinacije oblika, boja i uzoraka

Baš kao i mramor, granit je važan dio umjetničkog i graditeljskog izričaja svjetske povijesti. Mogli bismo reći da je granit ovdje na Zemlji od samog početka vremena. Naime, u graditeljstvu su ga upotrebljavale najstarije civilizacije. Nalazimo ga u egipatskim piramidama, a zanimljiv primjer upotrebe granitnog materijala je i engleski Stonehenge. Ovi spomenici kulture nepobitno svjedoče o nevjerojatnoj snazi i postojanosti granita vrijednoj divljenja.

Klesarstvo Stanković svoju ponudu bazira na velikom izboru i postojanoj kvaliteti granita. 

 


Posjetite nas, odaberite pravi kamen za vas i oplemenite svoje unutarnje prostore granitnim elementima koji će podignuti čitavu atmosferu.