Bezvremenska ljepota od antike do danas

Pogledajte neke od vrsta mramora IZ NAŠE PONUDE

* Boja uzoraka može odstupati od prirodne s obzirom na postavke zaslona.

 
Ovaj naveliko cijenjeni kamen je vrsta vapnenca zrnasto-kristalične strukture, s primjesama ostalih elemenata. Karakteristična snježnobijela boja vapnenca kod čistog mramora dolazi do punog izražaja, dok primjese ostalih kemijskih spojeva daju različite ”obojene” varijante osnovne teme. Tako ga, primjerice, metalni oksidi boje u žutu, smeđu ili crvenkastu nijansu; grafit, ugljen i bitumen ga čine sivim ili crnim; a klorit mu daje karakterističnu zelenu boju.

Mramor nije bez razloga od najpopularnijih vrsta kamena u izgradnji i uređivanju prostora, a ovo su njegove prednosti:

  •        lako se reže, obrađuje i polira
  •        izdržljiv je materijal (u strukturi prevladavaju čvrsti kalcit i dolomit) koji se lako prilagođava različitim zahtjevima u izgradnji
  •        pruža više mogućnosti – više boja i dekorativnih šara za sve ukuse
  •        svestran je materijal koji se može koristiti za razne namjene
  •        vrlo dobro rješenje za podove

Oduševljeni ste kiparskom umjetnošću antičkih vremena? Najljepša kiparska djela i najznačajnije građevine antike izrađena su upravo od – mramora! Za čudesna zdanja i inspirativnu umjetnost antičkog doba zaslužan je čuveni grčki mramor s otoka Parosa i brda Pentelikona.

U Hrvatskoj mramor nalazimo u okolici Sinja, Splita i Dubrovnika, na Braču i u Istri. Kvalitetni brački mramor (iako poznat pod tim nazivom, brački mramor nije pravi mramor, već posebna vrsta vapnenca) mnogo se koristi u graditeljstvu, a onaj iz pučiškog kamenoloma upotrebljava se u cijelom svijetu.

Najpoznatiji i jedan od najčešće korištenih mramora je onaj iz Carrare u Italiji od kojeg je izrađen i Michelangelov ”David”.

Svoju ponudu baziramo na velikom izboru i postojanoj kvaliteti mramora.

 


Posjetite nas, odaberite pravi kamen za vas i stvorite svoju mramornu oazu unutar i izvan zidova vašeg doma ili poslovnog prostora.